3 tárcsás klasszikus nyerőgépek – kiváló választás mindenkinek

Home » 3 tárcsás klasszikus nyerőgépek – kiváló választás mindenkinek

Útmutató a 3 tárcsás klasszikus nyerőgépekhez

A 3 tárcsás klasszikus nyerőgépek még soha nem voltak ennyire változatosak témáik, bónuszfunkcióik, legfontosabb statisztikáik és nyerési esélyeik tekintetében. És egyre kalandosabbak lesznek, ahogy a játékfejlesztők a legegyszerűbb nyerőgépekre építve valami újat és izgalmasat hoznak létre.

Ezen az oldalon mindent megtudhatsz ezekről a klasszikus nyerőgépekről, hogyan működnek, és miért érdemes az online klasszikus nyerőgépek letöltés nélkül elérhető változatait játszani.

Klasszikus 3 tárcsás nyerőgépek – Honnan indult minden

A legelső, 1894-ben Kaliforniában épített nyerőgépet követően mindössze 4 évvel később született meg az első automata kifizetéssel rendelkező 3 tárcsás játékgép dizájnja. Állítólag ez volt az a gépdizájn, amelyről az összes klasszikus gyümölcsös nyerőgépet lemásolták. Idővel a digitális technológia a szárazföldi nyerőgépeket az internetre költöztette, így minden játékfejlesztőnek lehetősége nyílt arra, hogy mindenféle őrült módon kísérletezzen a 3 tárcsás nyerőgépekkel.

Ma már a 3 tárcsás nyerőgépeknek számos változata létezik, és bár nyerővonalakban, kifizetésekben és dizájnban különböznek, egy dologban mégis közösek: a 3×3 tárcsás elrendezés. Mint azonban sok minden másnál, a vágy, hogy valami frisset és izgalmasat kínáljanak, arra késztette a játékstúdiókat, hogy új mechanikával és megnövelt tárcsaszámmal álljanak elő. Így a 3 tárcsás nyerőgépeket 5 tárcsás, sőt többsoros nyerőgépekké alakították át a nagyobb szórakozás, a szórakoztató, háttértörténettel rendelkező témák és a jobb nyerési esélyek érdekében. De minden fejlesztés ellenére a klasszikus nyerőgépek még mindig az egyik legnépszerűbb nyerőgép-kategória maradtak.

Hogyan is működik egy 3 tárcsás nyerőgép? 

A legtöbb 3 tárcsás nyerőgépnél egy nyerővonalon 2 vagy 3 egyforma szimbólum egyezése nyereményt generál. Amint ez a vonal minden tárcsán áthalad egy-egy szimbólumon, a következő pörgetés előtt a nyeremények kiszámításra kerülnek, általában balról jobbra haladva. A klasszikus nyerőgépekben ezek a szimbólumok mindenféle gyümölcsök lesznek, de a klasszikus nyerőgépek kortárs változataiban szó szerint bármi lehet.

A hagyományos 3 tárcsás nyerőgépek csak egy nyerővonallal rendelkeznek, de az újabb 3 tárcsás nyerőgépek akár 10 nyerővonallal is rendelkezhetnek, amelyek vízszintesen, függőlegesen vagy átlósan helyezkednek el. Mindig hasznos, ha játék előtt utánanézel a nyereménytáblázatnak, hogy lásd, hogyan alakulnak ki a nyeremények egy adott nyerőgépen.

3 tárcsás nyerőgépek – Miért szeretik őket annyira a játékosok?

A klasszikus 3 tárcsás nyerőgépek nagyszerűek az újoncok számára, akik még csak most ismerkednek ezekkel a játékokkal, mivel szuper egyszerűek, és nem vannak tele felesleges bónusz funkciókkal. Bár a több bónusz funkció nem mindig jelent gyakoribb nyereményt. A modern nyerőgépekben egyes funkciókat pusztán a vizuális hatás, nem pedig a nyeremény kimenetele miatt adnak hozzá.

A 3 tárcsás nyerőgépeknél a kevesebb több, ráadásul a modern nyerőgépekhez képest elég jól fizetnek, mert nem kell annyi funkciót kiváltani. A kevesebb nyerővonalra való fogadás szintén előnyös, mert így tovább tarthat a költségvetése. Sok esetben azonban a maximális tétet kell tenned ahhoz, hogy elérd a nyerőgép végső kitettségét.

Az egyik másik ok, amiért a tapasztalt játékosok annyira szeretik a 3 tárcsás nyerőgépeket, az a szentimentális érték, amelyet sokuk hordoz. Néhány klasszikus nyerőgép valóban unalmasnak tűnhet az új generációs játékosok számára, de a veteránok még mindig vágynak arra a régi jó, szárazföldi kaszinó nyerőgép-érzésre.

Hogyan kell játszani a 3 tárcsás nyerőgépekkel

Nem kell nyerőgép-szakértőnek lenend ahhoz, hogy 3 tárcsás nyerőgépekkel játssz, de mindig segít, ha először megnézed a nyereménytáblát, mielőtt valódi pénzben játszik. A statisztikák és szimbólumok ismerete segít megérteni, mi történik a tárcsákon, és honnan származnak a nyeremények.

Miután átnézted a táblázatot, és megjegyezted, hogy mik a joker szimbólumok, scatterek és egyéb szimbólumok, mit csinálnak és mennyit fizetnek, beállíthatod a tétedet. A nyerőgéptől függően a tétet pörgetésenként vagy nyerővonalonként is megteheted. Az egynél több nyerővonallal rendelkező nyerőgépeknél érdemes az összes nyerővonalra fogadni – nem akarsz lemaradni egy olyan nyerő kombinációról, amely egy olyan nyerővonalon alakult ki, amelyre nem tettél tétet.

Ha a tétjeid meg vannak határozva, nincs más dolgod, mint megnyomni a pörgetés gombot a játék elindításához. Egyes nyerőgépeknél a gyorsabb játék érdekében megnyomhatod ugyanazt a gombot, hogy a tárcsák gyorsabban megálljanak.

Ha van szerencsejáték funkció, érdemes kipróbálni. Ez a funkció egy egyszerű tippjáték, amely megduplázhatja az adott pörgetésből származó nyereményt, ha helyesen tippelsz. De ha rosszul tippelsz, akkor mindet elveszíted, ez a gamble funkció természete.

Ha többet szeretnél megtudni a 3 tárcsás nyerőgépes játékok leggyakoribb bónuszfunkcióiról, nézd át az alábbi listát, ahol röviden elmagyarázzuk, hogy az egyes funkciók milyen előnyökkel járnak a játék során:

Bónusz funkciók a 3 tárcsás nyerőgépekben

  • Jokerek vagy vadak: A vadak a leggyakoribb funkciók a klasszikus online nyerőgépek körében, és számos különböző típusban, formában és kialakításban léteznek. De megjelenésüktől függetlenül a vad szimbólum fő feladata a 3 tárcsás nyerőgépekben az, hogy más fizető szimbólumokat helyettesítsen, hogy nyerő sort alkosson. A legtöbb esetben a vad szimbólumok nem helyettesítik a scattereket, az ingyenes pörgetéseket vagy a bónusz szimbólumokat.
  • Scatter, azaz szórt szimbólumok: A scatter szimbólum a második leggyakoribb bónuszfunkció az klasszikus online nyerőgépek világában, de a 3 tárcsás nyerőgépekben nem feltétlenül szerepel mindig. Ha igen, akkor speciális szimbólumként működnek, és általában különböző bónuszköröket váltanak ki. Az, hogy mennyi van belőlük, hol kell őket elhelyezni a tárcsákon, és milyen bónuszfunkciót váltanak ki, az egyes játékoktól függ. Általában 3 vagy több scatter bárhol a tárcsákon aktiválhat egy ingyenes pörgetési kört. Egyes klasszikus nyerőgépeknél, ahol nincsenek ingyenes pörgetések, csak több scattertől kaphatsz kifizetést a fizetősnek megfelelően. A scattereknek nem kell követniük a nyerővonalakat sem, így szórt pozíciókból is fizethetnek.
  • Ingyenes pörgetések vagy Respins: Az ingyenes pörgetések (nem tévesztendő össze a kaszinóbónuszokkal) gyakran jelennek meg a nyerőgépekben, mint olyan jövedelmező bónuszfunkció, amelynek megpörgetése nem kerül semmibe. Ha például 10 ingyenes pörgetést váltottál ki, akkor 10 egymást követő ingyenes pörgetést kapsz, amelyek nem kerülnek le a játékegyenlegedből. A jó hír az, hogy így is képes leszel nyerő kombinációkat alkotni. Minden, amit az ingyenes pörgetések során nyersz, hozzáadódik a játékegyenlegedhez. Az újrapörgetés egy másik kívánatos funkció, amely egy második esélyt ad arra, hogy növeld a bankszámládat. Amikor egy respin aktiválódik egy tárcsán, az a tárcsa ragacsos vagy rögzített marad, míg a többi tárcsa(k) további lehetséges nyerő kombinációkért pörög(nek).
  • Jackpotok: A klasszikus nyerőgépekben ritkán van jackpot, de a 3 tárcsás nyerőgépek újabb változatai tartalmazhatnak jackpotokat. A jackpotok különleges nyeremények, amelyek a nyerőgéptől függően lehetnek fix vagy progresszív nyeremények. Egyes nyerőgépek több fix jackpot és progresszív jackpot keverékét tartalmazhatják, amelyekben a nyeremények mérete változó.

Mint már röviden említettük, nem minden 3 tárcsás nyerőgép rendelkezik scatterekkel, ingyenes pörgetési körökkel vagy jackpotokkal. Az ilyen típusú bónuszfunkciók sokkal gyakoribbak az 5 tárcsás nyerőgépekben, és a játék fejlesztőjétől függően nyerőgépenként változnak.

A legjobb 10 új kaszinó és bukmékerek:

Bónusz legfeljebb:
Akár 275%-os bónusz
Üdvözlő csomag
+ 75 ingyenes pörgetés
4,5 rating
4.5
Bónusz legfeljebb:
150,000Ft
Üdvözlő csomag
4,5 rating
4.5
Bónusz legfeljebb:
300,000Ft
Üdvözlő csomag
5,0 rating
5.0
Akár 25%-ot Többhetes Szelvénycsomaggal
4,3 rating
4.3
Bónusz legfeljebb:
150,000Ft
Üdvözlő csomag
5,0 rating
5.0
Bónusz legfeljebb:
150,000Ft
Üdvözlő csomag
4,3 rating
4.3
Bónusz legfeljebb:
600,000Ft
Üdvözlő csomag
5,0 rating
5.0
Bónusz legfeljebb:
875,000Ft
Üdvözlő csomag
5,0 rating
5.0
Bónusz legfeljebb:
400,000Ft
Üdvözlő csomag
4,3 rating
4.3
Bónusz legfeljebb:
110,000Ft
Üdvözlő csomag
+ 99 ingyenes pörgetés
4,5 rating
4.5
5,0 rating
Bónusz legfeljebb: 600,000 Ft + 500 ingyenes pörgetés
5,0 rating
Bónusz legfeljebb: 875,000 Ft + 500 ingyenes pörgetés
4,3 rating
Bónusz legfeljebb:
400,000Ft
4,5 rating
Bónusz legfeljebb:
110,000Ft
5,0 rating
Bónusz legfeljebb:
150,000Ft
5,0 rating
Bónusz legfeljebb:
€600
5,0 rating
Bónusz legfeljebb:
400,000Ft
5,0 rating
Bónusz legfeljebb:
100%
4,3 rating
Bónusz legfeljebb:
105,000Ft
4,8 rating
Bónusz legfeljebb:
350,000 HUF