Ismerd meg Magyarországon a földi kaszinók sorát!

Home » Ismerd meg Magyarországon a földi kaszinók sorát!

Földi Kaszinók Magyarország területén

A 2010-es évek elején a magyar kormányz hozott egy olyan szabályozást, ami lényegében pillanatok alatt bezáratta az összes játékbarlangot és játéktermet, így a kisebb-nagyobb kaszinók sorra zártak be. Míg korábban szinte minden megyeszékhelyen volt legalább egy pókerterem és egy kaszinó, és szinte minden valamire való kocsmában volt pár játékgép, ma már csak ezek hűlt helyét, és kihasználatlan épületeket láthatunk. Azonban volt pár olyan vállalkozó és cégvezető, akiknek kedvezett a magyar szabályozás, és ma egy minimális verseny van kb. Három nagy cég között. Igaz, a szálak itt is mind egy kézbe futnak össze.

Félretéve ezeket, Magyaroszág kaszinó tekintetében még ahhoz képest elég jól el van látva. Különösen Budapest esetében jó, hiszen 5 kaszinóba lehet besétálni, és van több megyeszékhely is, ahol találhatsz kaszinót. Ilyen például Győr, Sopron, Nyíregyháza, Debrecen és Pécs is kínál. Ahogy már fentebb említettük a szálak összeérnek, és valójában nagy eltérés nincs abban, hogy a kaszinók Magyarországon mit kínálnak.

Játékkínálat Magyarország kaszinó létesítményeiben

Nézzük meg, hogy milyen játékokat játszhatunk, ha valamelyik földi kaszinót választjuk. Ez azért is fontos, mert azért figyelembe kell venni, hogy van-e olyan játék, amivel akár még nyerhetünk is, illetve, hogy a játékkínálat megfelel-e az igényeinkent. Egy dolog azonban sajnos biztos: soha nem veheti fel egy magyar földi kaszinó a versenyt egy (akár magyar) online kaszinóval sem. 

Nyerőgépek a földi kaszinók termeiben

Míg egy online kaszinó játékok ezreit tudja kínálni, addig a hagyományos, tégla-malter-beton kaszinók esetében a hely mérete erősen befolyásolja, hogy milyen játékokat kaphatunk. Online ugyebár van lehetőség a több tucat játékfejlesztő nyerőgépet pörgetni, míg a földi kaszinókban csak párszáz gépet tudnak elhelyezni úgy, hogy azért egy-egy címből több példány is van. Elmondhatjuk, hogy általában Amatic, Merkur, EGT, Ainsworth gépek találhatók. Ezek többnyire digitális nyerőgépek már, tehát nem valódi tárcsák pörögnek, te csak a kijelzőt fizeted. Előnyük, hogy egész jó RTP-vel működnek, ugyanakkor lehetetlen azt mondani, hogy biztosan nyerni fogsz. 

A magyar nyerőgépek többsége nincs hálózatba kötve, így általában saját jackpot poollal rendelkeznek, ez pedig valamennyire limitálja, hogy milyen és mekkora nyereményt érhetsz el. A kaszinó Magyarország területén általában forintot fogad el, de több nyerőgépen lehet euróval is pörgetni. A legkisebb tét például több gépnél is 10 forint, amivel azért hosszú ideig el lehet pörgetni.

Kaszinók Magyarországon csak egyféle rulettet kínálnak

Azt talán mondanunk sem kell, hogy azért a kaszinók célja a profitszerzés, nem pedig az, hogy téged gazdagítsanak. Talán ennek tudható be, hogy itthon csak Amerikai Rulett található meg élő játékként a kaszinóinkban. Ez azt jelenti, hogy az alapvető 38 szám mellett két darab nulla zseb található rulettkeréken, ami a ház irányába billenti az esélyek mérlegét. Ez egyébként a legálisan működő magyar online kaszinókra is jellemző: az élő játékok között csak az amerikai rulett található, európai vagy francia rulettet csak a gépi játékok között találhatsz. És ez megint egy olyan pont, amelyben Magyarország kaszinó létesítményei a nemzetközi online kaszinók mögött kullognak.

Kártyajátékok a földi kaszinók játéktermeiben

Ha egy kaszinó Magyarország területén megnyit, biztos lehetsz benne, hogy kínál majd néhány asztalt, ahol kártyajátékokat is játszhatsz. Jellemző, hogy blackjack mindenhol elérhető. Emellett igen elterjed még a baccarat, amit itthon Punto Banco néven találhatsz meg, ami egy elég izgalmas kártyajáték. A póker szerelmeseinek rossz hír, hogy pókertermek már nincsenek itthon, de a kaszinókban Texas Hold’em, és néhány helyen a népszerű Caribbean Stud póker is elérhető.

Mit kínálnak még a kaszinók Magyarországon?

Mivel a kaszinók elsősorban a szórakozás miatt vannak, neked is úgy érdemes odamenni, hogy csak jól akarod érezni magad. Ezt segítik több helyen azzal, hogy különböző versenyeket és bajnokságokat rendeznek, Győrben például rendszeresen vannak hétvégén játékok. Mindezek mellett pedig gyakran vannak – főleg a vidéki kaszinókban – zenés rendezvények, néha még night-clubos műsorok is, ezek ugye csak felnőtteknek szól rendezvények. 

A kaszinók Magyarországon általában kínálnak étkezési lehetőséget is, és a budapesi földi kaszinók közül a Sofitel kaszinóban akár még szállást is foglalhatsz. Így akár egy egész hétvégét is eltölthetsz itt. A nyitvatartás változó, bár az szinte állandó, hogy élő játékok főleg este vannak, napközben inkább csak a nyerőgépek jelentenek szórakozást.

Az igazság az, hogy a magyar kaszinók még nagyon messze vannak attól, hogy mondjuk egy nagyobb külföldi kaszinóval felvegyék a versenyt, ahol nem csak a kaszinóról szól a fáma, hanem vannak versenyek, kulturális rendezvények vagy akár minőségi koncertek. És nem, a hakni nem számít minőségi zenének a mainstreamben.

Összefoglaló Magyarország kaszinó lehetőségeiről

Azt kell mondjuk, hogy az földi kaszinókat sokan látogatják, de azért az online játék még mindig sokkal népszerűbb, és sokkal többet is kínál. Mivel itthon a szabályozás igen szigorú, nem várható, hogy a közeljövőben új kaszinó nyisson meg, mint ahogy az sem, hogy a játékosok a két legális online kaszinón kívül mást is élvezhessenek. Persze elérhetők nagy nemzetközi kaszinók, de a magyar hatóságok nem tudnak velük mit kezdeni, nem fognak tudni közben járni sem. A lényeg: ha szeretnél magyar kaszinóba látogatni, akkor nyugudtan megteheted, van 10 helyszín (5 fővárosi, 5 vidéki) és mindegyik izgalmakat kínál és nyeremények ígéretével vár.

Gyakran ismételt kérdések

Miért csak 10 kaszinó működik Magyarországon?

A kormány még a 2010-es években hozott egy olyan szerencsejátéktörvényt, ami kizárta a nemzetközi kaszinókat az online térből (ezt már enyhítették, illetve megkerülték), illetve megtiltotta a nyerőgépek és kaszinójátékok elérhetővé tételét a nagyközönség számára. Így a magyar kis kaszinók és játéktermek bezártak, a gépek eltűntek, az asztalok is, és nem maradt más, csak egy üres tér.

Lehet-e nyerni a földi kaszinók termeiben?

Természetesen a szerencsejáték egyik fő eleme, hogy nyerhetsz vele. Ez igaz a földi kaszinókra is, tehát a nyerőgépek kitartó pörgetésével, vagy az asztali játékok ügyes megjátszásával is nyerhetsz.

Hány éves kortól lehet Földi Kaszinókban szerencsejátékot játszani?

Magyarországon a szerencsejátékban való részvétel alsó korhatára 18 év. Tehát ha betöltötted a 18. Éved, minden további nélkül besétálhatsz a kaszinókba.

Kell-e regisztrálnom?

Igen, az első belépéskor szükséged lesz egy regisztrációt elvégezni, ami az egy hálózatba tartozó kaszinók esetében lehetővé teszi, hogy a többi létesítménybe újabb regisztráció nélkül beléphess.

Milyen valutákat fogadnak el a Földi Kaszinók szállodában ?

A magyar földi kaszinók elsődlegesen elfogadott pénzneme a jó öreg magyar forint. Ezen túl néhány helyen van lehetőség eurót váltani, illetve van, ahol euróval is tudsz játszani.

A legjobb 10 új kaszinó és bukmékerek:

Bónusz legfeljebb:
Akár 275%-os bónusz
Üdvözlő csomag
+ 75 ingyenes pörgetés
4,5 rating
4.5
Bónusz legfeljebb:
150,000Ft
Üdvözlő csomag
4,5 rating
4.5
Bónusz legfeljebb:
300,000Ft
Üdvözlő csomag
5,0 rating
5.0
Akár 25%-ot Többhetes Szelvénycsomaggal
4,3 rating
4.3
Bónusz legfeljebb:
150,000Ft
Üdvözlő csomag
5,0 rating
5.0
Bónusz legfeljebb:
150,000Ft
Üdvözlő csomag
4,3 rating
4.3
Bónusz legfeljebb:
600,000Ft
Üdvözlő csomag
5,0 rating
5.0
Bónusz legfeljebb:
875,000Ft
Üdvözlő csomag
5,0 rating
5.0
Bónusz legfeljebb:
400,000Ft
Üdvözlő csomag
4,3 rating
4.3
Bónusz legfeljebb:
110,000Ft
Üdvözlő csomag
+ 99 ingyenes pörgetés
4,5 rating
4.5
5,0 rating
Bónusz legfeljebb: 600,000 Ft + 500 ingyenes pörgetés
5,0 rating
Bónusz legfeljebb: 875,000 Ft + 500 ingyenes pörgetés
4,3 rating
Bónusz legfeljebb:
400,000Ft
4,5 rating
Bónusz legfeljebb:
110,000Ft
5,0 rating
Bónusz legfeljebb:
150,000Ft
5,0 rating
Bónusz legfeljebb:
€600
5,0 rating
Bónusz legfeljebb:
400,000Ft
5,0 rating
Bónusz legfeljebb:
100%
4,3 rating
Bónusz legfeljebb:
105,000Ft
4,8 rating
Bónusz legfeljebb:
350,000 HUF